Čuguna pannas sagatavošana!



Vai tu zini, kā sagatavot vai atjaunot čuguna pannu? Ja pannas ir stipri sarūsējusi droši izmantojam smilšpapīru vai pērkam jaunu!


Čuguna pannas sagatavošana uz plīts:

  1. Mazgājam pannu zem karsta ūdens izmantojam švami ar abrazīvu un mazliet mazgāšanas līdzekli (Ja rūsas ir daudz, lietojam sāli vai smilšpapīru).

  2. Noslauki pannu sausu (procesu var paātrināt sildot uz plīts).

  3. Ieeļļo pannu (dāsni ieeļļo pannas cepšanas virsmu un arī ārējo daļu, ja tā nav emaljēta). Eļļas kārta neļaus ēdienam pielipt un pasargās pannu no rūsas.

  4. Karsē pannu uz vidēja karstumu, līdz eļļa paliek brūngana (procesa laikā radīsies dūmi, ja mājās ir dūmu detektors iesakām to izslēgt).

  5. Atļauj pannai atdzist un atkārto 2. un 3. punktu vel divas reizes.

  6. Ja ir radušās, saķepušas eļļas vai tauku piles notīri tās ar pannas lāpstiņu.


Čuguna pannas sagatavošana cepeškrāsnī:


  1. Mazgājam pannu zem karsta ūdens izmantojam švami ar abrazīvu un mazliet mazgāšanas līdzekli.

  2. Noslauki pannu sausu (procesu var paātrināt sildot pannu)

  3. Ieeļļo pannu (dāsni ieeļļo pannas cepšanas virsmu un arī ārējo daļu, ja tā nav emaljēta)

  4. Cepeškrāsnī zem pannas paklāj foliju, tas būs paredzēts tauku pilēm (nebūs lieki jātīra cepeškrāsns).

  5. Uzsildi cepeškrāsni, ja pannu ieeļļoji ar cepšanas taukiem tad to karsē 30 min 250°C temperatūrā, ja pannu ieeļļoji ar augu eļļu tad karsē to 1 līdz 2 stundām 150°C.

  6. Izņemat pannu no cepeškrāsns (nevajag gaidīt kamēr tā atdziest) un atkārtojat 2. un 3. punktu.

  7. Ja ir radušās saķepušas eļļas vai tauku piles notīri tās.


Eļļas degšanas temperatūras - https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/lielais-ellu-un-taukvielu-spikeris-ka-izmantot-un-kur-uzglabat.d?id=48418291



Просмотров: 506Комментариев: 0

Недавние посты

Смотреть все
Tel.: 29134494
 Rīga, Miera улица 15
0
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram